Zomerconcert
9 juli 2017
11:00
Lievelde
Kaasboerderij Weenink

Na een zeer succesvol eerste voorjaarsconcert o.l.v. de nieuwe dirigent Robin Loff in april, is het nu alweer tijd voor het jaarlijkse zomerconcert van Harmonie Sint Willibrord uit Lievelde. Het zomerconcert wordt gehouden op zondag 9 juli om 11 uur in de prachtige achtertuin van Kaasboerderij Weenink te Lievelde.

Het zomerconcert bestaat uit luchtige zomerse muziek, met enkele zeer herkenbare klassiekers uit Disney films. Als eerste zullen enkele nummers gezamenlijk worden gespeeld met de leden van het B-orkest. De jeugdige leden van het B-orkest nemen plaats tussen het A-orkest en zullen u laten horen dat het met de toekomst van Harmonie Sint Willibrord wel goed zit! Ze openen met het toepasselijke ‘Here we go!’, waarna enkele zeer herkenbare nummers volgen. Het hoogtepunt van dit eerste deel van het concert wordt gevormd door de uitvoering van ‘Highlights from Brave’. De jonge muzikanten moeten in deze Disney klassieker opperst geconcentreerd zijn, omdat er vele wisselingen in tempo, maatsoort en sterktes voorkomen. De gezamenlijke repetities hebben al aangetoond dat het zeker gaat lukken om hier een feest van herkenning ten gehore te brengen!

Hierna is het de beurt aan het A-orkest om te laten horen waartoe ze in staat zijn. Ook hier zal het een feest van herkenning zijn voor de bezoekers. Het orkest start met Exaltation van componist James Swearingen. Een melodisch openingsnummer met enkele verrassende tempowisselingen. Erg uitdagend voor de muzikanten! Vervolgens wordt overgegaan op enkele herkenbare Disney klassiekers als ‘Jungle Book’, Disney Classics’ en ‘Highlights from Cars’. Tijd dus om weg te dromen en de animatiefiguren in uw gedachten voorbij te laten komen bij de bekende klanken.

Hierna is het tijd voor wat lichter werk, met enkele bekende popnummers als bijvoorbeeld ‘Streetlife’ van Randy Crawford.

Al met al dus weer een zeer gevarieerd programma dat een bezoekje meer dan waard is. Wij hopen u dan ook te mogen begroeten op ons zomerconcert!

 

Programma

A & B orkest

  • Here we go                                           Andreas Ludwig Schulte
  • Music from Glee                                 Adam Anders and Tim Davis. Ted Ricketts (Arr.)
  • Rock, Roll and Remember               Ted Ricketts (Arr.)
  • Highlights from BRAVE                   Sean O’Loughlin (Arr.)

A orkest

  • Exaltation                                            James Swearingen
  • Jungle Book                                        Sherman, Sherman & Gilkyson. Marcel Peeters (Arr.)
  • Streetlife                                              Joe Sample. Henk Ummels (Arr.)
  • Highlights from CARS                      John Moss (Arr.)
  • Disney Fantasy                                   Naohiro Iwai (Arr.)