B-orkest sluit weekend af met verrassingsconcert

De jeugdleden van harmonie St. Willibrord zijn zaterdagmiddag 18 maart op de fiets vertrokken met onbekende bestemming. Via “Skik & Zo” waar een paar uur gebowld werd, kwamen zij na een enerverende fietstocht aan op de logeerlokatie: De blokhut van Scouting Sint Bernardus in de Schans.

Na het vinden van een slaapplek in een van de vele mooie ruimtes, konden de jeugdleden hun eigen pannekoeken bakken. Veel tijd om uit te buiken was er niet, want zodra het donker was werden ze in groepen verdeeld en naar de start van het smokkelaarsparcours gebracht. Het doel was om onderweg illegale spullen te kopen bij de verschillende louche dealers en deze contrabande zonder gepakt te worden door de alom aanwezige douane naar het eindpunt te brengen. Er werd fanatiek en op het scherpst van de snede gespeeld, maar het was vooral leuk (en een beetje eng). Nadat alle groepen weer binnen waren, werden er tot in de late uurtjes rond de open haard sterke verhalen verteld afgewisseld met polonaiselopen om de benen te strekken. Het bleef lang onrustig in de Schans.

Zondagochtend werd na het ontbijt buiten het Kubb spel gespeeld totdat de regen roet in het eten gooide. Na de lunch werd er nog even stevig gerepeteerd want ’s middags stond er een miniconcertje op het programma. Ondanks dat de ouders en overige leden van de harmonie pas zaterdagmiddag hoorden van dit verrassingsconcert, waren ze in grote getale naar de Schans gekomen. Het was nl. het eerste concert van het B-orkest onder leiding van Robin Loff. Hij heeft sinds 1 december het stokje van zijn vader als dirigent van St. Willibrord overgenomen. Er werden een drietal vlotte nummers ten gehore gebracht. Ondanks de korte nacht voor velen werd er zeer goed en geconcentreerd gespeeld en was het applaus oorverdovend. Het was een goed georganiseerd weekend en zeker voor herhaling vatbaar.