Najaarsconcert ‘1001 Nacht’, bedankt voor uw komst!

Afgelopen zaterdag 24 november hield Harmonie St. Willibrord een najaarsconcert met het thema ‘1001 Nacht’, wat refereert naar een verzameling verhalen uit het Midden-Oosten. Prachtige verhalen die door de harmonie muzikaal ten gehore werden gebracht in een mysterieus versierde kerk, de Christus Koning kerk in Lievelde. Als eerste waren de jeugdleden, het B-orkest, aan de beurt. Zij brachten met veel enthousiasme het verhaal van ‘Moses in Egypt’. Het publiek luisterde aandachtig naar het avontuurlijke verhaal verteld door een jonge vertelster, Merel Weenink, dat werd omlijst met mooie stukjes muziek en de veelzeggende beelden op het scherm. En ze speelden o.a. ‘Falafel’, een ware ode aan het Arabische gerecht. Ondertussen kon het publiek op het scherm kijken naar een video van hoe Falafel wordt bereid.

 

Daarna blies het A-orkest de kerkbanken omver met het openingsnummer ‘Persis’ van James L. Hosay. Een fantasy-overture die het verhaal vertelt van een moderne Amerikaanse man die terugreist in de tijd naar het oude Perzische stadje Persepolis. Een stad met prachtige architectuur, grote marmeren standbeelden en mooie kunstwerken. Tijdens zijn reis ziet hij de mooiste vrouw die hij in zijn leven heeft gezien op een binnenplaats. Omdat het verboden is om op de binnenplaats te komen, wordt hij opgejaagd door soldaten. Al rennend voor zijn leven denkt hij aan die prachtige vrouw. En ook ‘Jericho’ van Bert Appermont schalde door de kerk. Jericho verklankt het verhaal uit het boek Josue, dat de verovering van de stad jericho door de Israëlieten beschrijft.

 

Natuurlijk werd er ook wat lichtere muziek gespeeld. Bijvoorbeeld de Walt Disney klassieker ‘Aladdin’. De film won onder andere een Oscar voor beste muziek. En ook kwam muziek uit ‘Fata Morgana’, bekend van de Efteling, en de avonturenfilm ‘Lawrence of Arabia’ voorbij. Deze stukken werden afgewisseld met de al eeuwenoude marsen ‘Perzische March opus 289’ van Johan Strauss II (de zoon van) en ‘Sur un marché Persan’ van Albert W. Ketelbey.

 

Het concert werd afgesloten met een staande ovatie van het publiek. Wij willen u graag bedanken voor uw komst! Op dit moment wordt er alweer gerepeteerd voor het voorjaarsconcert op 13 april in 2019. Tijd en locatie worden nader bekendgemaakt. Houd hiervoor deze website in de gaten of de Facebookpagina @stwillibrordlievelde.