Summertime! Zomerconcert 14 juli

Harmonie Sint Willibrord trapt de zomer af met Summertime concert.

Zoals gebruikelijk geeft Harmonie Sint Willibrord ook dit jaar weer een zomerconcert als aftrap van de vakantieperiode. En wel op zondag 14 juli om 11.00 uur. Onder het motto ‘Summertime’ brengt het orkest een zeer gevarieerde mix van zomerse klanken ten gehore die op het heerlijke terras van Loco beluisterd kunnen worden onder het genot van een lekker drankje.

Leerling orkest laat zien wat ze kunnen

Als eerste zal het B-Orkest van Sint Willibrord op het podium verschijnen. Het B-Orkest is het leerling orkest, waarin leerlingen die in het bezit zijn van het A-diploma ervaring opdoen in het samen musiceren. Maar vergis u niet, het orkest heeft de laatste tijd al een behoorlijk niveau bereikt en de meeste leerlingen spelen inmiddels dan ook al mee in het A-Orkest.

In Caribische sferen

Het B-Orkest zal 4 nummers voor u spelen, te weten Blue March And Boogie, Fata Morgana, Treasure Island en Le Marais. Deze nummers zijn speciaal geschreven voor leerling orkesten en kennen bijzonder leuke details. Let u vooral tijdens Treasure Island op de sferische zanggedeeltes en de speciale geluidseffecten, waardoor u zich werkelijk op een Caraïbisch eiland waant. Het B-Orkest wordt normaal gesproken geleid door dirigent Robin Loff, maar door andere verplichtingen van Robin wordt het ditmaal gedirigeerd door onze ere dirigent Willem Loff.

Gevarieerde zomerse muziek

Hierna is het de beurt aan het A-Orkest van Sint Willibrord, ook voor deze gelegenheid onder leiding van dirigent Willem Loff. Het orkest heeft de laatste maanden hard gewerkt om u ook dit jaar weer lekker de zomer in te laten gaan. En brengt een leuk gevarieerd programma op de planken, waarbij er dit keer voor is gekozen om niet al te zware nummers te spelen. Maar uiteraard willen de muzikanten wel uitgedaagd worden, dus muzikaal zal het weer van een behoorlijk niveau zijn. Het A-Orkest trapt af met de orkestmars Under the Banner of Peace, gevolgd door de gevarieerde up-tempo harmoniestukken Choreography en Showdown for Band. Speciale aandacht verdient het stuk Bugler’s Holiday, waarin de trompetsectie kan laten horen wat ze in hun mars hebben. Het is een doorlopende trompetsolo voor de hele sectie, zeker de moeite waard!

Jong en oud musiceren samen

Tenslotte zullen de leerlingen van het B-Orkest aansluiten en worden gezamenlijk met het A-Orkest nog The Rock en het bluesy Hot Toddy gespeeld, waarbij de baritonsaxofoon een hoofdrol speelt.

Al met al dus een leuk en gevarieerd programma om uw zomer echt goed te beginnen. Schuif dus op 14 juli om 11 uur gezellig aan op het terras van Loco en trap de vakantieperiode af samen met Harmonie Sint Willibrord!