Voorjaarsconcert “An American Roadtrip”

Zaterdagavond 15 april neemt harmonie St. Willibrord u mee op een road trip. Dus stap in uw auto, zet de radio aan en rij mee door het sfeervolle en diverse muzikale landschap van Amerika.

De eerste etappe wordt verzorgd door het B-orkest en begint met een medley van de filmmuziek van “The greatest showman” over het roerige leven van P.T. Barnum en zijn rondtrekkende Barnum en Bailey Circus. Van Connecticut rijden we naar het Chicago van Herbie Hancock en het jazznummer de “Watermelon man“. Net voor het eind van de etappe knalt er een eendagsvlieg tegen de autoruit. Het is “Hooked on a Feeling” van Blue Swede.

Het A-orkest neemt u mee op de rest van de road trip, maar kijkt eerst even terug naar de overtocht per boot vanaf Europa naar Amerika met “Atlantic Overture”.  Het eerste divisie stuk “Danza Sinfonica” symboliseert de Rocky Mountains, die we moeten doorkruisen om in het wilde westen van “The Cowboys” aan te komen. Rancher John Wayne heeft zijn kamp opgeslagen op de Bozeman trail en nodigt u uit de proviandwagen te bezoeken.

Met “A Morricone portrait” zetten we de reis voort met muziek uit de western Nobody en rijden weer oostwaarts richting het Boston van Sacco en Vanzetti, wiens treurige lot wordt bezongen in Here’s to you. Van Boston is het maar kort ritje naar New York met de beroemde “Manhattan Skyline” en bezoeken we de jazzclubs in Manhattan, Harlem en Broadway in “Three bites of the Apple”.

Rijdend naar het zuiden luisteren we naar “Earth song” van ‘the king of Pop’, Michael Jackson en komen aan in het Memphis van ‘the King of Rock ’n roll’ Elvis Presley.  We horen o.a. “An American Trilogy” en de medley “Elvis in Concert”. We sluiten de muzikale rondreis af met “The Gladiator” van John Philip Sousa, ‘the March King’.

Komt dus allen op zaterdagavond 15 april naar de Daele bij Erve Kots. Aanvang 19.30 uur.