Zomerconcert jeugdprojectorkest Oost-Gelre en Harmonie St. Willibrord

Op zondag 25 juni om 11.30 uur bent u van harte uitgenodigd op het zomerconcert ‘St. Willibrords vakantieborrel’, op het terras van het Bernard Vos Clubhuus in Lievelde. Een bijzonder concert, omdat het jeugdprojectorkest van de kerkdorpen in de gemeente Oost-Gelre laat zien wat zij in een aantal weken al hebben geleerd. U blijft niet stilzitten bij Dances around the world en de bekende muziek uit de film The Greatest Showman. Ook mag een zomerse versnapering in de vorm van het nummer Watermelon Man niet ontbreken. We reizen af naar de andere kant van de wereld met de Little Tokyo suite en zingen gezellig mee met Hooked on a feeling.

Daarna laten de kinderen van de basisschool hun muzikale talenten horen en zien. Het is best ingewikkeld hoe je zo’n rietje precies plaatst, maar met een beetje hulp van Ira Wunnekink, docente klarinet en saxofoon komt het toch goed. En dan is het blazen maar: ‘zo houd je je vingers’, Ira speelt voor en de groep doet het na. Ook de trompet wordt uitgeprobeerd. Docent Bas Konings laat zijn eigen trompet zien. ‘Wat denk je, gaat deze hard?’ En hij laat een subtiel zachte toon horen. ‘Ik zou nu de handen maar op de oren houden!’ Even later laat hij de hele school wakker schrikken. En dan mogen de kinderen zelf. Ook zijn de kinderen in de weer met twee drumstokken en een grote emmer. ‘Je kan midden op de emmer slaan, maar als je op de rand slaat komt er een ander geluid. Het is de bedoeling dat we dat straks allemaal precies tegelijk doen. Doe mij maar na!’ zegt docent John Sonderen. En daar doen de kinderen hun uiterste best voor! Tijdens het concert hoort u hoe de kinderen met veel plezier samen muziek maken en zal het A-orkest van Harmonie St. Willibrord Lievelde de kinderen muzikaal begeleiden.

Daarna gaat het A-orkest alleen verder en hoort u onder andere het energieke openingsstuk Olympiada. En bij deze warmte en bijbehorende droogte past ook het welbekende nummer Africa van Toto. Tussendoor is het tijd voor een verfrissend drankje. En al schenkend komt ook de Geest uit de fles… met de herkenbare muziek uit de Disneyfilm Aladdin. Ook toveren we een lach op ieders gezicht met het knotsgekke Powerhouse, waarbij je telkens weer door iets wordt verrast. En hoort u de bekende deuntjes van Rosamunde, maar dan in een mooi zomercarnaval (zomer)jasje. Een schurende act zal het concert afsluiten. Zie dat maar weer eens uit uw hoofd te krijgen!

Tot ziens op het terras!