Dirigent Robin Loff

Robin Loff is een ervaren dirigent en muzikant en sinds december 2016 leidt hij Harmonie St. Willibrord. Zijn rijke muzikale achtergrond omvat optredens als basklarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en zijn specialisatie in Egerländer blaasmuziek.

Robin werd geboren op 23 februari 1969 in Losser, waar hij zijn hele jeugd doorbracht met zijn broer en twee zussen. Na drie jaar in Enschede te hebben gewoond, vestigde hij zich in 1999 met zijn vrouw Bianca en hun kinderen Stijn en Hanne in Borculo.

In 1992 behaalde hij met een 8 zijn klarinetdiploma aan het Twents Conservatorium in Enschede, en in 1996 behaalde hij met een 8,5 zijn diploma HaFaBra-directie aan het Conservatorium Constantijn Huygens in Zwolle. Zijn klarinetlessen werden verzorgd door Marinus Hintzbergen, terwijl hij dirigeren leerde van Dirk Annema en Gert Janssen. Gedurende deze tijd was hij actief als klarinetdocent aan de muziekscholen van Enschede, Oldenzaal, en Ochtrup (Duitsland), en dirigeerde hij verschillende harmonieorkesten.

Robin zette zijn werkzaamheden aan de muziekscholen stop toen hij in 1997 werd aangenomen als klarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Sinds 2004 vervult hij de rol van basklarinettist bij dit orkest. Hij heeft met dit orkest gespeeld in verschillende landen, waaronder Japan, Rusland, Amerika, Engeland, Noorwegen, Curaçao, Aruba, Zweden, en Zwitserland, waarbij hij in aanraking kwam met diverse muziekstijlen en artiesten.

Van 1994 tot 2015 was Robin dirigent van muziekvereniging Volharding uit Borculo. Sinds 24 augustus 2009 is hij dirigent van muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld, en sinds 1997 is hij kapelmeester van de Slingelandkapel uit Beltrum. Deze kapel speelt de Egerländer blaasmuziek, waarin Robin zich heeft gespecialiseerd, mede door zijn jarenlange ervaring bij de Glanerbrugger Muzikanten en het orkest van Herman Engelbertinck. De Slingelandkapel staat bekend om zijn prestaties op het hoogste niveau van de Egerländer blaasmuziek.

Robin wordt regelmatig gevraagd als solist of remplaçant bij diverse orkesten en geeft workshops. Ook neemt hij regelmatig deel aan cd-producties, waarbij hij met de Slingelandkapel een eigen cd heeft opgenomen. Naast zijn gezin zijn Robins hobby’s vissen en FC Twente.