De dirigent van Harmonie St. Willibrord uit Lievelde is sinds 1 december 2016 Robin Loff. Robin werd geboren op 23 februari 1969 te Losser. Hij bracht hier zijn hele jeugd door samen met zijn broer en twee zussen. Na drie jaar in Enschede te hebben gewoond, woont hij, sinds 1999, met zijn vrouw Bianca en de kinderen Stijn en Hanne in Borculo.

In 1992, slaagde hij met een 8 voor zijn klarinetdiploma aan het Twents conservatorium te Enschede en in 1996 is hij met een 8,5 geslaagd voor zijn diploma HaFaBra-direktie aan het conservatorium Constantijn Huygens te Zwolle. Zijn klarinetlessen kreeg hij van Marinus Hintzbergen en het dirigeren leerde hij van Dirk Annema en Gert Janssen. In deze periode was hij werkzaam als klarinetdocent aan de muziekscholen van Enschede, Oldenzaal en Ochtrup (Duitsland) en dirigeerde hij verschillende harmonieorkesten.

Zijn werkzaamheden aan de muziekscholen beëindigde Robin toen hij in 1997 werd aangenomen als klarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Sinds 2004 is hij de basklarinettist van dit orkest. Hij speelde met dit orkest onder andere al in Japan, Rusland, Amerika, Engeland, Noorwegen, Curacao, Aruba, Zweden en Zwitserland en komt hier met allerlei muziekstijlen en artiesten in aanraking.

Robin was van 1994 t/m 2015 dirigent van muziekvereniging Volharding uit Borculo. Vanaf 24 augustus 2009 is hij dirigent van muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld en sinds 1997 is hij kapelmeester van de Slingelandkapel uit Beltrum. Deze kapel speelt de Egerländer blaasmuziek, een muzikale tak waar Robin zich in heeft gespecialiseerd. Dit komt mede doordat hij jarenlang gespeeld heeft bij de Glanerbrugger Muzikanten en het orkest van Herman Engelbertinck. De Slingelandkapel acteert op het allerhoogste niveau van de Egerländer blaasmuziek. Verder wordt Robin regelmatig gevraagd als solist of remplacant bij diverse orkesten en geeft hij workshops. Ook werkt hij met regelmaat mee aan cd-produkties en heeft hij met de Slingelandkapel een eigen cd gemaakt. Hobby’s van Robin zijn, naast zijn gezin, vissen en FC Twente.