Persberichten

“Wat een genieten!”: Harmonie & Friends op hun best

Lievelde – “Wat mooi en wat hebben we genoten!”, waren veel gehoorde kreten tijdens het gezamenlijke concert van Harmonie St. Willibrord en Popkoor Friends. Afgelopen zaterdag ging het dak er helemaal af bij Erve Kots te Lievelde.

De harmonie uit Lievelde en het koor uit Lichtenvoorde stonden garant voor een muzikaal feestje. Het was een sfeervolle avond waarbij er genoten werd van bekende, maar ook onbekende nummers. Onder het genot van een drankje, werd er door het publiek stevig meegezongen tijdens de uitvoering van Queens’ Bohemian Rhapsody. Ook menig dansje werd er gewaagd op de klanken van ‘‘Iedereen is van de wereld” van The Scene.

Het orkest en het koor hebben enkele nummers samen ten gehore gebracht, maar traden ook apart van elkaar op. Zo wisselden ze elkaar af en werden herkenbare meezingers uitgevoerd, maar er was ook plek voor een wat ‘serieuzer’ stuk, zoals Lexicon of the Gods of Jubilee Overture. “Prachtig, ik wist niet dat wij zoveel talent in Lievelde hadden”, was één van de complimenteuze opmerkingen van een van de bezoekers. “Ook de nummers samen met het koor waren fantastisch, die knalden er echt uit!”. Al met al was het een gezellige muzikale avond, waarbij de klanken van Adiemus en Baba Yetu niet konden ontbreken.

Harmonie St. Willibrord viert dit jaar haar 90-jarig jubileum met een aantal hoogtepunten. Het concert met Friends is daar één van. Tijdens het concert werd een nieuwe banner overgedragen aan de kersverse bestuursvoorzitter Antoinette Bleumink-Arink. Niet alleen het vaandel is in een nieuw jasje gestoken, zelfs het logo van de harmonie gaat met de tijd mee en heeft een verfrissende make-over gehad.

Daarnaast werd het ‘Willikeurtje’ uitgereikt. Dit speciale jubileumdrankje zal het komende jaar zeker zijn terugkeer vinden tijdens de verschillende activiteiten: Hap & Trap, de fietstocht voor jong & oud. Met een hapje en drankje worden de deelnemers tijdens Koningsdag (zaterdag 27 april) goed verzorgd. Voor info en opgave, zie keitjes. Ook tijdens het zomerconcert op zondag 30 juni komt het ‘Willikeurtje’ langs en tijdens de afsluiter van dit feestjaar, op vrijdag 29 november met Bökkers in Harmonie, kan het drankje niet ontbreken.

Meer nieuws